Mango Sago: Snel & Verfrissend Zomerdessert (2024)

Mango Sago is een verfrissend en bevredigend zomerdessert, met sappige stukjes mango en een tapiocapudding van mango en kokosmelk. De gecondenseerde melk kan ook geen kwaad!

Geïnspireerd door Honeymoon Dessert

Dit is weer een na-aper van het menu van de beroemde Aziatische dessertketen, Honeymoon Dessert. (Hoewel je mango sago misschien ook elders hebt gezien.) Totdat ze uitbreiden naar de VS, zullen we thuis onze eigen moeten blijven maken!

Toen we in Beijing woonden, brachten we talloze luie zomermiddagen door in grote winkelcentra met airconditioning, genietend van een kom Honeymoon Dessert-concoctions met rode bonen, kleefrijst, vanille- en groene thee-ijs, grasgelei, mango en tapioca.

We hebben ook genoten van Honeymoon dessert tijdens ons laatste bezoek aan Hong Kong. Zie onze reis post op de Top 10 dingen te doen in Hong Kong. Het bevredigen van onze trek in Honeymoon Dessert was ding #7!

Mango Sago: Snel & Verfrissend Zomerdessert (1)

Als je op zoek bent naar meer Honeymoon Dessert-stijl recepten, bekijk dan onze Mango Black Sticky Rice Dessert en Grass Jelly Dessert recepten.

Een gemakkelijk & Gezond Zomerdessert

Mango sago is een heerlijk tropisch smakend dessert, en het is ook nog eens heel gezond! Als je dit veganistisch wilt maken, kun je de gecondenseerde melk gewoon vervangen door simpele siroop of agave.

Het is ook zo makkelijk te maken. Veel makkelijker dan een cake, denk ik! Het moeilijkste deel is het schillen en snijden van de mango. Je zou denken dat tapioca koken moeilijk is, maar dat is niet zo! Ik heb deze kleine tapioca gewoon gekookt in kokend water voor ongeveer 15 minuten.

Om foto’s te zien van het type tapioca dat ik hier heb gebruikt, kijk je naar ons Kokos Tapioca Dessert recept.

Mango Sago: Snel & Verfrissend Zomerdessert (2)

Als je je Mango Sago koud wilt, zet je het mangomengsel een uur in de koelkast voordat je de tapioca toevoegt. Houd er wel rekening mee dat kou de zoetheid vermindert, dus het kan zijn dat u naar smaak meer gecondenseerde melk moet toevoegen als u dit heel koud serveert.

Mango Sago recept instructies

In een pan, breng 4 koppen water aan de kook. Voeg de mini parel tapioca toe (niet toevoegen voordat het water aan de kook is!). Roer en breng het opnieuw aan de kook.

Mango Sago: Snel & Verfrissend Zomerdessert (3)

Sud gedurende 15 minuten, of tot de tapioca volledig doorzichtig is, wat betekent dat ze volledig gaar zijn.

(Een veelgemaakte fout is om ze van het vuur te halen als ze nog een klein wit puntje in het midden hebben. Ze moeten volledig doorschijnend zijn.)

Mango Sago: Snel & Verfrissend Zomerdessert (4)

Wanneer de tapioca door en door gaar is, afgieten, in koud water afspoelen om af te koelen, vervolgens in een kom met koud water laten weken en apart zetten.

Mango Sago: Snel & Verfrissend Zomerdessert (5)

Pel de mango en verwijder de pit in het midden. Houd een grote handvol mooie stukjes apart voor de topping. De rest wordt gemengd.

Mango Sago: Snel & Verfrissend Zomerdessert (6)

Mango Sago: Snel & Verfrissend Zomerdessert (7)

Voeg in een blender de kokosmelk, gecondenseerde melk, vanille-extract en mango toe.

Mango Sago: Snel & Verfrissend Zomerdessert (8)

Blend tot een gladde massa en doe die over in een grote kom. Als u van een koud dessert houdt, moet u het mangomengsel ten minste een uur koelen voordat u de tapioca toevoegt.

Mango Sago: Snel & Verfrissend Zomerdessert (9)

Wanneer u klaar bent om op te dienen, giet u het mangomengsel in serveerschalen.

Mango Sago: Snel & Verfrissend Zomerdessert (10)

Mango Sago: Snel & Verfrissend Zomerdessert (11)

Giet de gekookte tapioca af en voeg toe aan het mangomengsel. Werk af met mangoblokjes.

Mango Sago: Snel & Verfrissend Zomerdessert (12)

Mango Sago: Snel & Verfrissend Zomerdessert (13)

Op zoek naar meer authentieke recepten? Schrijf je in voor onze e-maillijst en volg ons ook op Pinterest, Facebook, Instagram en Youtube!88 uit 8 stemmen

Mango Sago

Mango Sago is een snel, verfrissend en bevredigend zomerdessert, populair in Azië, met sappige stukjes mango en een mango/kokosmelk tapioca pudding.

door: Judy

Course:Dessert

Cuisine:Asian

Keyword:mango sago

Mango Sago: Snel & Verfrissend Zomerdessert (14)

serveert: 4

Voorbereiden: 10 minuten

Koken: 30 minuten

Totaal: 40 minuten

Ingrediënten

  • ▢ 1/2 kop kleine ongekookte tapioca (ongeveer 60 g)
  • ▢ 3 rijpe mango’s (ongeveer 1 kg)
  • ▢ 200 ml ongezoete kokosmelk (1/2 van een blikje van 13,5 oz)
  • ▢ 200 ml ongezoete kokosmelk (1/2 van een blikje van 5,5 oz).5 oz. blik)
  • ▢ 60 ml gezoete gecondenseerde melk (1/4 kopje, of meer naar smaak als u het zoeter wilt)
  • ▢ 1/2 theelepel vanille-extract

Instructies

  • In een pan brengt u 4 koppen water aan de kook. Voeg de tapioca met miniparels toe (niet toevoegen voordat het water volledig kookt!). Roer en breng het weer aan de kook. Laat 15 minuten sudderen, of tot de tapioca volledig transparant is, wat betekent dat ze volledig gaar zijn.

  • Wanneer de tapioca door en door gaar is, afgieten, in koud water afspoelen om af te koelen, vervolgens in een kom met koud water laten weken en opzij zetten.

  • Tussen door schilt u de mango en verwijdert u de pit in het midden. Houd een grote handvol mooie stukjes apart voor de topping. De rest wordt gemengd.

  • Voeg in een blender de kokosmelk, gecondenseerde melk, vanille-extract en mango. Mix het geheel tot een gladde massa en doe deze over in een grote kom. Als u van een koud dessert houdt, moet u het mangomengsel ten minste een uur koelen voordat u de tapioca toevoegt.

  • Wanneer u klaar bent om op te dienen, laat u de gekookte tapioca uitlekken en voegt u deze toe aan het mangomengsel. Schep in individuele kommen en garneer met stukjes mango.

voedingsfeiten

Calorieën: 326kcal (16%) Koolhydraten: 51g (17%) Eiwit: 4g (8%) Vet: 14g (22%) Verzadigd vet: 12g (60%) Cholesterol: 5mg (2%) Natrium: 28mg (1%) Kalium: 448mg (13%) Vezel: 4g (16%) Suiker: 32g (36%) Vitamine A: 1720IU (34%) Vitamine C: 58mg (70%) Calcium: 71mg (7%) IJzer: 1mg (6%)

nutritional info disclaimer

TheWoksofLife.com is uitsluitend geschreven en geproduceerd voor informatieve doeleinden. Hoewel we ons best doen om voedingsinformatie te verstrekken als algemene richtlijn voor onze lezers, zijn we geen gecertificeerde voedingsdeskundigen, en moeten de verstrekte waarden worden beschouwd als schattingen. Factoren zoals aangekochte merken, natuurlijke variaties in verse ingrediënten, enz. zullen de voedingswaarde-informatie in elk recept veranderen. Verschillende online calculators geven ook verschillende resultaten, afhankelijk van hun bronnen. Om nauwkeurige voedingswaarde-informatie voor een recept te verkrijgen, gebruikt u de voedingswaardecalculator van uw voorkeur om voedingswaarde-informatie te bepalen met de werkelijke gebruikte ingrediënten en hoeveelheden.

Heb je dit gemaakt? Tag ons op Instagram @thewoksoflife, abonneer u op onze e-maillijst en volg ons zeker op social voor meer recepten!

@thewoksoflife

Mango Sago: Snel & Verfrissend Zomerdessert (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dean Jakubowski Ret

Last Updated:

Views: 6256

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dean Jakubowski Ret

Birthday: 1996-05-10

Address: Apt. 425 4346 Santiago Islands, Shariside, AK 38830-1874

Phone: +96313309894162

Job: Legacy Sales Designer

Hobby: Baseball, Wood carving, Candle making, Jigsaw puzzles, Lacemaking, Parkour, Drawing

Introduction: My name is Dean Jakubowski Ret, I am a enthusiastic, friendly, homely, handsome, zealous, brainy, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.